En ljuvlig sommarkväll

Tillsammans med familjen Jung-Manill

Det är en varm och härlig sommardag som jag har stämt träff med Matheo, Milea, My och deras föräldrar, och hela familjen kommer ner för trapporna och ut till gården för att möta upp mig. På schemat står picknick och vi går tillsammans till affären för att inhandla förnödenheter. Skrattet är alltid närvarande i denna familj – även om munnen är full av mat så går det inte att hålla skrattet borta. Fotbollen är en annan central punkt; vi hinner spela både inomhus och utomhus samt se på fotboll på tv.

Jag tar med mig det ögonblick då pappa demonstrerar hur man visslar med hjälp av ett grässtrå och den beundran som lyser i Minneas ögon. Hon bestämmer till och med att ta med sig grässtrået hem och förvara det i sin minneslåda. Vi varvar parkmingel, gungande, simning och glass innan vi går vidare till deras hem. Inne i huset passar My på att testa två omaka skor innan det är dags för mig att gå hem. Med mig tar jag den ljuvliga gemenskapen och de otalig skratten, vilken fin dag det blev!

Man får hänga med familjen helt som vanligt och samtidigt få fina minnen. Minnen som visar hur det var på riktigt – inte hur det borde ha varit eller hur man kanske hade önskat att det hade varit.
– Linn Jung

Relaterade inlägg