Image

Lär känna mig

Mitt namn är Sofia, vanligen kallas jag för Soffi. Jag är hemma från Karleby och bosatt i Vasa, där jag även är företagare på heltid. Livet är min passion och jag vill leva en meningsfull vardag. Till favoriterna hör min man Jussi, Jesus, mina vänner och min familj. Kaffe, sol, fina saker, kvalitet, blommor och Marimekko är även sånt som gör mig glad.

Jag ser ofta livet och vardagen i bilder, när jag är ute ser jag vackra ögonblick som skulle vara utmärkta att föreviga i ett foto. Estetik och skönhet har alltid tilltalat mig; skönheten i blommor, en solnedgång under en sommarnatt och havets harmoni är några av de saker som förgyller min egen vardag. Därtill älskar jag djupa diskussioner, en bra bok på ett inbjudande café, lugna stunder och allt som har att göra med sommaren.

Första gången jag fotograferade någon var jag fem år gammal. Min mamma satt utomhus i en trädgårdsgunga tillsammans med två släktingar och jag fick möjlighet att föreviga stunden. Det var en stor stund fylld av stolthet och lycka. Ett annat stort steg kom när jag som 15-åring vann en liten summa pengar. Pengarna valde jag att investera i min allra första systemkamera. Kameran följde med mig vart jag än gick och ofta åkta jag och mina vänner ut till olika platser för att ta porträttbilder. Efter 5-6 år av aktivt fotograferande startade jag som 21-åring mitt eget företag, det företag som jag fortsättningsvis bygger vidare på idag.

Image
Image
Image